Från generatin till generation


Denna Kjol har min mormor sytt och använt för ca 25 år sedan, Efter det så fick min moster den och använde den några år, efter henne så fick malin den och nu har jag den. Hand designade plagg håller längst kan man säga! :) 

lördag:)

hej och hå !
Detta har varit en ganska fullsmockad dag kan man säga. På morgonen så klev jag upp vid 11 tiden och nästan dirr så satt jag i båten påväg till tomholmens strand, tvärr så var den upptagen så vi puttrade vidare mot staden. Vi åkte förbi niporna där de var väldigt mycke folk och samma med gültsaudden. Nä'r vi kom hem efter båtturen så började jag och mamma och cykla för att möta min moster som cyklade från älvsbyn, vi hann att cykla lite längre än till selet så dagens motions pass cykling 3,6 mil :D eftrer det så har jag bara chillat med elin, vi började lyssna på en svin cool låt på tuben :)
Efter ett tag ringde alex och fråga om vi inte ville komma och spela basket med han oliver och en ´´ryss´´ om man får säga så. När vi kom dit fick vi höra att han älskar svenska tjejer och att han var väldigt underlig! ALLA tjejer och killar i sunderbyn passa er för en ryss som heter IVAN och ser ut som en oxe;P Tycker synd om elin som är blond, blå ögd och är svensk, för det gillar han. + att som cyklade åt samma håll som han och hon var själv. Ajja nu ska jag sova det bli en tidig morgon och en hel dag med sol :D

/KK

Torsdag

Ja då har man jobbat i 4 dagar och jag är redan väldigt less.
Idag så har vi jobbat mycket vid den stora vägen och till det 4 ``passet´´ så blev vi klara så vi fick åka till bara till vårat första ställe vid vattnet. Efter jobbet så sprang jag ner till näset där pappa stod och väntade med båten, sedan så åkte vi till tomholmen där malin och mamma låg och solade på en strand. Jag badade där och vi chillade bara ett tag sen for vi hem. Imorn så är det sista jobb dagen på denna vecka och det känns väldigt sköööönt !!:) Efter jobbet blir det nog att vara med tina och kanske hitta på något !

   
Efter doppet!                                                        Älskade syster!

Pappa är stekarn !!:)

Juste får inte glöma att stoppa in bilden på mig som mäster fiskare ;D

Arbetsdag nr3

Äntligen! Nu har jag äntligen fått pappas dator, Först så skulle jag få malins för att hon ska köpa sig en ny, men när jag kom hem från sthlm så sa pappa att han hade just beställt en. Nu ska jar bara köpa nya högtalare så är jag nöjd ! eller man blir typ aldrig nöjd, men de skulle vara kul iaf :)

Idag så har vi röjt slyy som de andra 3 dagarna denna vecka, och kommer också göra 2,5 vecka framåt.
Idag så var man inte lite trött i kroppen, mest träningsverk och man kände av i huvudewt att solen sken. Jag är ledsen att säga det men att det var faktist skönare att jobba i ösregn än att jobba nu när de blir varmt, vind stilla och myggit. Vi märkte inte av alla mygg och fram för allt MYROR, när det regnade. Dom är överallt och hur många som hällst.
Efter jobbet har jag bara chillat kollat tv och lärt mig lite om hur man gör om en dator, alltid bra att veta :)

  

/KK

Arbetsdag 2:)

Ännu en dag av hårt arbete avklarat!
Nu har vi jobbat i 2 dagar och tjänat ca 500 kr det känns otroligt bra, nu är det bara 13 dagar kvar WIHO!

Hela förmidagen har jag jobbat på med elin, julia och tina då är de slyy röjning som gällt. När jag kom hem på lunchen så värmde jag mig en otroligt god soppa som mamma lagat. Det var skönt att komma hem efter en halv dags arbete och ville inte gå ut nå mer! Men jag tog mig i kragen tog mina regnkläder och for ut i skogen. Jag och elin har nu på eftermidagen mest suttit ner och klippt några ´´träd´´, sjungit och paratat ut en massa!
Om ett tag kommer malin, pallo, david och sanna hit och äter middag, det ska bli mysigt och ikväll ska vi tjejer till elin och baka skones eller va de nu heter:P
Här kommer några bilder från dagens arbete :)

              
Elin och vårat älskade slyy!;D                                             sötnos i regnet!<3

   
 Majkie och jag :)

söndag

Sitter hos alex just nu, har bara chillat hemma hela dagen. Ellen sov hos mig inatt och var ´´Barnvakt´´;P
På morgonen så chillade vi bara hemma, gjorde oss frukost osv. Sedan efter ett tag så kom maja och julia och chillade med oss på altanen. Imorn börjar jobbet för den här sommaren, är dock inte så taggad för det !
Alla mäniskor i världen borde kommunicera mera!
Dagens citat:
Ellen: maja du får inte slicka mig mellan benen.

hade inte så mkt att säga men hade bra !
/KK


Lördag-regn

Idag är de lördag, lördag som man tänker sig vara solig, och alla är på bra humör ! Nu är de så att de är 19 juli de är kallt, regnar och vi börjar att jobba på 1,5 dag.

Idag blir det nog att bara ta det lungt nu på dagen, ellen kommer och vi ska laga mat här och så. ikväll får vi se om vi hittar på något eller om de bara blir chill. Jag skulle tro att de iaf blir att fara ut en sväng. Sedan ska vi sova här och hoppas på att malin och pallo inte kommer ;D

Efter cykelturen igår kväll så har man faktist lite ont i rumpan ! Har som inte tränat annat i mina drömmar så får se hur de går nu när jag väl kommer igång :P

Hade bra !
/KK

Fredag ´´baika´´ till stan

Dagens planer var liksom så att jag och malin skulle in till stan vid ca 11 tiden och bara strosa runt lite och på kvällen skulle vi chilla alla tjejerna utom tina och lovisa som inte kommit hem än.

Så blev de inte, Malin väckte mig vid 8 tiden och sa att det var strålande sol, inte ett enda moln på himlen och det blåste inte. Jag, mamma och Malin åkte in till stan kl 10, vi gick och kollade i lite affärer och malin köpte sig ett par ´´Gladiator sandaler´´ som var ruskit snygga och jag köpte mig en kofta med ´´Golf rutor´´ som jag brukar kalla dom ;p

Efter middagen så cyklade vi till Gammelstadcentrum och köpte lite godis sedan cyklade vi till mig. Vi var här chillade och pratade av oss lite (var nog behövligt). Efter ett tag blev vi lite rastlösa av att bara sitta ner så vi hoppade på cyklarna och cyklade mot stan. Tanken var att cykla så länge vi orkade, vi kom oss till stan iaf. Vi parkerade cyklarna och vandrade runt i stan lite, vi gick till gültsa och kollade om de var nå folk där. De enda folket var några ´´Hippis´´ som satt och eldade och drack öl, dom satt och lyssnade på ragge musik . Den enda tjejen hade inte smink och inga skor och såg allmänt risig ut som alla de andra. Sedan så gick vi vidare till floras kulle där vi bara satt och lyssnade på musik, och baikade hem sedan.
Hade tänkt fara ut och springa idag men orkade inte, men de gör inget nu har ju cyklat 3,9 mil ikväll ;)

/KK


Stockholm i mitt <3

Fredag

Det bärde av till flygplatsen vid halv 6 på morgonen, vi checka in och allt var frid och fröjd tills vi fick veta att våran gejt hade stängt. Vi tog våra resväskor och sprang till gejten. När vi kom in i flygplanet så satt alla och väntade på oss, och vi var ju som lite uppjagade av händelsen så vi kunde inte hålla oss tysta, dom kollade väldigt surt på oss om man kan säga så. När vi landat gick vi och tog en flygbuss mot T-centralen. Vi irrade om kring och gissade oss fram till vilka gator vi skulle gå in på för att hitta Ellen´s mosters job, förvånansvärt så hittade vi direkt. Merit till ellen där !
Ellen som precis har kommit in i flyget och redan hunnit på med stekarbrillorna ;)

Första måltiden på ´´Kungshallen´´  På shopping tur första dagen

Lördag

På lördagen så blev det att åka in till stan via buss samt tunnlebana, vi vandrade om kring för att vi skulle hitta ´´Hummlegården´´, vi letade och tillslut hittade vi den, trodde vi! Mitt i parken stod det en staty, på den stod det Berzelius.
Vi tyckte att parken var förvånansevärt liten men va kan man förvänta sig mitt i stan. Senare fick vi veta att vi inte varit i hummlegården. Sen så strosade vi runt på stureplan där jag köpte en vi t-shirt från Zara (bilder på kläderna kommer sen). Sedan till lunch så träffade vi alexander på Hötorget så vi åt med han.

                 
Här är statyn i Berzeliusparken.                       Alex i Kungshallen:)

Söndag
På söndagen blev det en heldag med shopping, vi tog också tunnelbanan till Kungsholmen.
Vi vandrade mest om kring och shoppade en heldel.

Måndag
På måndagen så tog vi tunnelbanan mot centrum men hoppade av på Östermalmstorg, därifrån så gick vi till gamla stan och till söder där jag köpte en tröja och ett linne på ´´Week day´´ måste bara säga att jag tycker det var den bästa affären i sthlm ! Vi chillade om kring på ´´Söders´´ kullerstensgator. Sedan tog vi djurgårdsfärjan över till Djurgården och gick sedan strandvägen tillbaka.


Jag vid vattnet.                                           Ellen vid ingången till Gamlastan.

Sen på kvällen blev det att köpa glass, men då var vi på kungsholmen och tänkte inte på att den skulle hinna smälta! Vi åkte från rådhuset´s tunnelbanastation till Tcentralen och där missade vi precis tunnelbanan så fick vänta i 10 min, sen åkte vi från Tcentralen till Ropsten där vi fick vänta på bussen till Lidingö. Den var ganska smält efter ha varit på tunnelbanan/buss i 1 timma.

Tisdag

På tisdag var det Skansen som gällde. Vi tog tunnelbanan till slussen där vi gick till färjan och kom oss till Skansen.
När vi kom dig gick vi och tog oss ett par bra platser och sedan kollade vi runt på alla djuren. Björn ungarna var en favorit! Sedan där vid två tiden gick vi tillbaka till våra platser och satt där ända till klockan halv 10 på kvällen. men de var det värt, stämmningen, folket, atisterna allt var så himla bra !

  <3

Onsdag

Då var de dax för hemresa, vi gick upp ganska tidigt för att hinna packa ihop alla våra grejer. Kent var snäll och skjutsade oss in till centrum. Där passade ellen på att lasta av lite grejor som inte hon rymde i resväskan sen var de bara att fara till flyget. Vi ville inte att samma händelse skulle inträffa så vi var på flygplatsen vid 2 och flyget gick halv 4. Vi åt på max och gick och kollade upp vilken gejt vi skulle till, då såg vi att flyget var försenat 1 timma. Sen väl hemma väntade familjen med grillning osv.
  

I väntan på Ellen´s pappa.                           Snyggaste posen på resan drog ellen i bussen på väg till Arlanda;D


30,7 grader, vad mer kan man begära.



Idag så började dagen med att jag och ellen låg och stekte till ca halv 1. Sedan så for jag med Alex och Hampus och spelade fotboll, och chillade i solen på sundis. Efter middagen for jag, mamma och pappa ut med båten och satt och metade. Efter ett tag så fick jag ett sms av Malin att hon precis hade slutat jobba och ville också komma med ut på sjön. Vi var ute med båten till kl 9 på kvällen och det var fortfarande 20,8 grader när vi kom hem. Började känna att jag fick lite ont i halsen och trodde att det skulle gå över.. men inte ! Känner mig rätt så hängig och har ont i halsen.. , 
om jag nu kommer mig upp imorn och är frisk så ska jag och Malin cykla till Arcus badet och chilla där imorn :)

Ellen bara 1 vecka kvar nu !! :D
/KK 

Gymnasiet

Sitter här och kollar igenon vilka som kanske kommer att gå i min klass. Det är ju så att det kommer bli två klasser på ledarskap iår. Det är kanske hälften av namnen man känner igen, men det löser sig nog. Iår så var det ovanligt högt den som hade lägst poäng hade 200, och median värdet var på 230. De som kommit in är 42 tjejer och 11 killar, det låter väldigt lite killar, men det är inget man kan göra åt! Känns iaf bra med mitt val och tror att det var rätt. Hade först funderat på Hälssa och friskvård och det var väldigt nära att jag tog det också. Nu kommer jag gå i mina syskons fotspår, både Malin och David har gått ledarskap och tyckt det varit bra. Malin har tyckt att det varit mycket plugg och David tvärtom, men allt blir vad man gör det till ! ajja ska gå och laga lite mat nu, hade bra!

/KK

RSS 2.0